Hozzávalók:
  • 400 gr kelbimbó (én fagyasztottból csináltam)
  • 2 kisebb-közepes krumpli
  • reszelt sajt
  • kukoricacsíra-olaj
  • majoranna

anyának plusz:

  • kevés tejszín vagy joghurt
  • só, pirospaprika
  • piritós (én rozskenyérből szeretem a legjobban)

 

A kelbimbó állítólagos puffasztó hatása miatt 8 hónapos kortól.

 

A két szem krumplit felkockázva megfőztem, a kelbimbókat majorannás (jó sok mehet bele) vízben külön megpároltam. Amikor elkészültek, együtt botmixerrel pépesítettem őket egy kis kukoricacsíra-olajjal, és mivel kicsit sűrű lett, felöntöttem a maradék majorannás vízzel. A kész pempőből egy kis edénybe kivettem az én részemet, felöntöttem kb 2/3 dl maradék tejszínnel, kis vízzel (ha még marad, mehet bele a majorannás, de nekem elfogyott), megszórtam sóval, pirospaprikával, és összeforraltam. Az én levesemet is, kicsicsaj főzelékét is sajttal bőven megszórva tálaltam, magamnak pedig belekockáztam a piritóst is. A maradék pempőt lefagyasztottam ínségesebb időkre. Még mindkettőnknek jól jöhet:)

A bejegyzés trackback címe:

https://babamamakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr31918100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fatál natál (törölt) 2009.02.02. 14:35:42

Joghurtot már a baba is ehet 8 hónapos kortól. (Natúr joghurt, túró)

fatál natál (törölt) 2009.02.02. 14:41:32

@fatál natál: Most látom az első bejegyzésednél, hogy csak sajtot adsz az első évben a gyerkőcnek.

Én meg az olajosmagvakkal vagyok úgy, hogy 2-3 éves (még nem tudom) koráig nem adok neki.

Tessina 2009.02.02. 15:37:37

igen, én is gondolkozom rajta, hogy az olajos magvak határidejét is kitolom, fő a paramamiság:P

Edinbogyo 2009.02.06. 13:57:10

milyen sajt, az mindegy?mozzarella az jo?
na meg en pl eddig nem hasznaltam semmilyen olajat neki.

Tessina 2009.02.06. 15:31:18

hát, a kemény sajtokat szokták ajánlani, pl. eidami, ementáli, trappista, de szerintem mozzarellából is jó a nem vizes fajta.
az olajat őszintén szólva nem tudom, miért ajánlják, lehet, hogy nem létszükség, de a kukoricacsíra tuti nem árthat:)

Edinbogyo 2009.02.06. 20:58:45

Na trapityut itt biztos nem talalok:)

Tessina 2009.02.07. 12:42:32

hát az valószínű:P, de eidámit talán igen, legtöbbször mi azt szoktuk venni, mert ebből a típusú sajtból azt szeretjük a legjobban mi is.

kancsika 2009.02.17. 15:09:41

Szia Tessina!

Most találtam rá a bologdra, szerintem hiánypótló..Nincs véletlenül egy táblázatod, ahol normálisan benne van, hogy milyen zöldséget, gyümölcsöt mikortól lehet adni? Tudom van a gyerek kiskönyvében is, de az elég elnagyolt, illetve én találtam egyet a neten, de abban pl. az van, hogy a kelbimbó mehet 7 hós kortól, de a paradicsom csak pl. 12 hós kortól, ami kicsit azért késő.

köszi,
kancsi

Tessina 2009.02.17. 17:16:50

Köszi:)
Hát az a helyzet, hogy sajna nekem sincs, bevallom őszintén, én is sok különböző helyen olvasott dologból szűröm le a saját elképzeléseimet. De lehet, hogy rövidesen megpróbálok összeállítani egyet.

Edinbogyo 2009.03.13. 21:40:42

Tessina, nincs veletlenul vmi jo kis majas recepted?

Tessina 2009.03.14. 06:13:04

Még nem próbáltam, de már én is gondolkoztam rajta. Veszek is májat és kipróbálok valamit:P Így első blikkre szerintem valami alma-rizs-máj kombinációt fogok kipróbálni, de majd megírom:)

Edinbogyo 2009.03.14. 11:15:12

en is almaval tervezem, mar egy ideje megvettem, a fagyoban csucsul, csak nehez raszannom magam, utalok nyers husokkal genyazni.(gyerekkori tyukvagas trauma eredmenye).

Tessina 2009.03.14. 18:39:59

nekem is ez a bajom vele:P valahogy a májtól nyersen viszolygok, pedig megsütve már nagyon szeretem.

Edinbogyo 2009.03.16. 19:04:26

Most olvastam az egyik babaszakacskonyvben,h csak a csirkemajat ajanlja. Miert? Itt kint csak diszno vagy marha majat lehet kapni, csirket nem. Disznot vettem, meg nem csinaltam vele semmit:P, nem tudom, artok-e vele?

Tessina 2009.03.16. 19:48:42

szerintem a kevés zsírtartalom miatt ajánlják a csirkét. Süsd ki jól, és nyugodtan add oda neki szerintem, nem olyan kicsi már, hogy megfeküdné a gyomrát:)
Én még nem kaptam semmilyen májat, holnap elugrom a húsoshoz:)
süti beállítások módosítása