2009.03.26. 19:12
Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott gyalult tök (fűszerek és tartósítószer nélküli!)
- maroknyi kapor
- húsgombóchoz alkatrészek
a szakácsnak plusz:
- só
- bors
- kb. 1 dl tejföl
- esetleg hagyma
- olaj
6 hónapos kortól.
Előkészítettem a húsgombócot, majd amíg sült, a párolóedényben feltettem a tököt a kaporral. Amikor kiolvadt és megpárolódott (kb. 12 perc volt). A lányomnak így, ahogy volt, feltálaltam, magamnak egy kis olajra dobtam a tököt (előtte disztelhetünk egy kis hagymát is benne), megsóztam, kicsit megborsoztam, majd összeforgattam a tejföllel, és a kívánt sűrűségig felhígítottam a tök főzőlevével.
Tipp: ha van otthon joghurt a tejföl helyett, azzal kicsit nagyobbnak adhatjuk a felnőtt verziót is, csak a borsot tegyük bele később, vagy mehet helyette fehérbors.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelék 6 hó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek