2009.03.31. 10:45
Almával sült máj
Megkésve bár, de törve nem...
Hozzávalók:
- 600 g máj
- 3 szem krumpli
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 alma (vagy több:))
- zsálya
- majoranna
- esetleg fehérbors
- só
7 hónapos kortól már adható. A receptben írt kumplimennyiség nem elég köretnek az összes májhoz. Nekünk pont elég volt egy napra, ezért a maradék májat, almát, stb. lefagyasztottam, és majd frissen csinálok hozzá köretet, de készíthetjük több krumplival vagy főzhetünk hozzá rizst is, akár frissen is, így ehetjük vegyeskörettel.
A májat megmostam, kisebb csíkokra vágtam, a sütőt 180 fokra előmelegítettem. A krumplit és a hagymát meghámoztam és feleztem-harmadoltam, de jobb lett volna, ha keskenyebb karikákra vágom őket. A fokhagymát is felekbe vágtam, az almát meghámoztam és kis cikkekre szeltem. Az egészet szimpatikus összevisszaságban elrendeztem egy tepsiben, kb. 1 dl vizet aláöntöttem (elég, ha mindenhova jut egy kicsi az aljára), alaposan megszórtam majorannával és zsályával, majd lefedtem alufóliával. Kb. 25 perc múlva, amikor már megpuhultak a zöldségek és a máj is szépen megpárolódott, levettem az alufóliát és még 5-6 percig sütöttem, hogy egy kicsit meg is piruljon a máj. Amikor elkészült, megsóztam a részemet. A lányomét pépesítettem, mert már nagyon éhes volt:)
Szólj hozzá!
Címkék: főétel 7 hó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek