2009.05.08. 20:26
Mexikói egytál vagy ragu
Hozzávalók: (nagy adaghoz)
200-300 g darálthús
400 g kukorica (csak a szemek) - az egytálhoz, raguként szerintem jobb ugyanezekkel a hozzávalókkal, de kukorica nélkül
4-6 paradicsom
1-2 fej vöröshagyma
fahéj
szerecsendió
kukoricacsíra-olaj
nagyobb gyereknek csak sóból és paradicsomsűrítményből álló paradicsompüré is mehet bele 1-2 evőkanál
só
7 hónapos kortól kukorica nélkül, kukoricával 10 hónapos kor vagy 1 éves kor után ajánlott, mert allergiát okozhat
A felkockázott hagymát kevés kukoricacsíraolajon megdiszteltem, majd rádobtam a húst is. Amikor a hús már közel elkészült, megfűszereztem kevés szercsendióval, sok fahéjjal, és én sóztam is (1 év alatti esetében jobb, ha a végén, az ő adagja kivétele után sózzuk csak a sajátunkat). Hozzáadtam a kukoricát és a héj nélküli, felkockázott paradicsomot. Amikor kicsi levet eresztettek a zöldségek, hozzáöntöttem még úgy fél dl vizet. Miután felforrt, még pár perc alatt összefőztem, és kész is lett.
Szólj hozzá!
Címkék: főétel 7 hó 10 hó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek