Hozzávalók:

  • 1 kisebb padlizsán
  • egy kis fej vöröshagyma
  • kukoricacsíra-olaj
  • só, bors anyának
  • kevés rizs vagy 3 evőkanál bio gabonapehely a dednek
  • piritós anyának

6 hónapos kortól

 

A padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben sütőtípustól függően 50 percen/egy órán át sütöm. Ha elkészült, alufóliástul hidegvízzel megtöltött edénybe pottyantom, hogy, ha kihűlt, könnyen elváljon a héjától. Közben kb. negyed csésze riszt vagy a gabonapelyhet felteszem főni a kiscsajnak, és nagyon kevés kukoricacsíra-olajon megdisztelem a kockákra vágott hagymát - a sült hagyma édessége a borssal együtt adja a felnőtt verzió nagyon finom, különleges ízét. A padlizsán belsejét és a hagymát együtt krémmé trancsírozom. Kiveszem a család részét, és azt megsózóm, megborsozom, a maradékhoz pedig hozzáöntöm az elkészült rizst vagy a gabonapelyhet, és tovább trancsírozom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babamamakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr20911311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása