2009.04.08. 20:20
Tárkonyos zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
- 400 zöldbab
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szem krumpli
- ízlés szerint 100-200g csirkemell
- kukoricacsíra-olaj
- tárkony
- petrezselyem
- só
- citromlé
- ízlés szerint joghurt
Az olajat felhevítettem, a kokckákra vágott hagymát emgdiszteltem rajta, majd rádobtam a kis csíkokra vágott csirkét. Amikor fehér lett, megfűszereztem a petrezselyemmel és a tárkonnyal, rádobtam a karikákra vágott fokhagymát is, majd pár másodperc múlva a zöldbabot és a krumplit. Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, összeforraltam, majd hagytam még úgy 8 percet főni. A végén még csöpögtettem bele pár csepp citromlevet (a maradékból finom limonádét csinéltam magamnak az ebédhez), majd miután kivettem a poronyt részét, sóval még összefőztem kicsit. Én most nem tettem bele semmi mást, de adhatunk hozzá egy kis joghurtot is.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelék főétel 7 hó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek