2009.04.14. 20:47
Almatorta bébimódra
M. pénteken volt egy éves, és a múltkori után a mostani, családos ünneplésre ki akartam próbálni a rizsliszttel való sütést. Hát őszintén szólva nem igazán vált be, mert mi csak 3-4 órával a sütés után ettük volna a tortát, és addigra megkeményedett a tészta. De ez legalább jól néz ki, a töltelék pedig nagyon finom lett, M. majdnem mind a 4 almányit befalta:) Hagyományosabb liszttel vagy kicsit más hozzávalókkal készítve pedig a tészta is időtállóbb lett volna.
8 hónapos kortól, vagy gluténtartalmú liszttel 10 hónapos kortól.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg rizsliszt (javaslat: kb. 15-20 dkg liszt)
- 1 nagyobb szem alma
- 3 evőkanál joghurt
- 2 evőkanál kukoricacsíra-olaj
A töltelékhez:
4 szem alma
fahéj
citromlé (igazi citrom leve)
A tésztához való almát meghámoztam, pépesítettem, és a többi hozzávalóval összegyúrtam, miközben a sütőt 200 fokra előmelegítettem. A tészta liszttől függően lehet kicsit folyékony/omlós állagú, amikor a tortaformába tesszük. Amíg a tészta sült, 2 almát pépesítettem, a maradék kettőt cikkekre vágtam, majd egy edényben feltettem főni a pépet. Amikor elkezdett forrni, beletettem az almacikkeket, csöpögtettem bele néhány csepp citromlevet, megszórtam fahéjjal, majd amikor kicsit megpárolódtak az almacikkek, félretettem. Aikor a tészta majdnem kész lett, rátettem a tölteléket, és még 5 percig sütöttem.
TIPP: Valószínűleg úgy is finom lett volna, ha rizsliszttel csinálom, de nem sütöm külön, hanem az almapépet és a nyers almaszeleteket a nyers tésztán rakom be a sütőbe.
Néhány francia almatorta-recept, amik kiindulási pontként szolgáltak:
http://dulmina.blogspot.com/2007/11/francia-fordtott-almatorta.html
http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=2886
http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=6830
· 2 trackback Szólj hozzá!
Címkék: születésnap torta 8 hó 10 hó
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: http://prugna.net/forum/profile.php?Section=personality 2018.05.15. 21:49:34
Trackback: prugna.net 2018.03.27. 15:32:39
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek