2009.04.05. 10:31
Bolognai jellegű spagetti
Hozzávalók:
- kb. 200 g alacsony zsírtartalmú darált sertéshús
- 4-5 szem nagyobb paradicsom
- 1-2 fej hagyma
- bazsalikom, rozmaring, ízlés szerint oregano
- kukoricacsíra-olaj
- kevés só
- fél csomag spagettitészta
A tészta miatt 10 hónapos kortól ajánlom, de ha pl. rizsre öntjük a ragut, 7 hónapos kortól adható.
A tésztát feltettem főni, közben a paradicsomokon keresztvágást ejtettem, majd forró vízzel leöntöttem őket. A hagymát megpucoltam és felkockáztam, majd a paradicsomokat is meghámoztam, apróbb kockákba vágtam. Kevés olajon a hagymát megdiszteltem, majd rádobtam a darálthúst. Amikor a hús kifehéredett, rádobtam a paradicsomokat, megszórtam bőven bazsalikommal és kicsit kevesebb rozmaringgal. Én ekkor sóztam is, de 1 éves kor előtt a sózást a végére hagyhatjuk, miután kivettük a poronty adagját. Most hármunknak főztem, és M. apukája nem szereti az oregánót, úgyhogy azt kihagytam belőle, de szerintem az is jót tesz neki. Kicsit hagytam, hogy a paradicsom levet eresszen, majd kb. egy deci vizet is öntöttem hozzá. Pár perc alatt összeértek az ízek, és már fogyaszthattuk is.
Tipp: amikor felnőtteknek főzőm és nem foglalkozom az energiatartalommal, több húst használok és olaj helyett egy kevés felkockázott zsírszalonnát olvasztok, azon disztelem a hagymát. A tepertőket ki szoktam szedni, mielőtt rádobom a többi alkatrészt, és a végén keverem vissza raguba.
Szólj hozzá!
Címkék: főétel 7 hó 10 hó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek