2009.02.16. 14:29
Zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
- étvágy szerint 300-450g tisztított, felszeletelt zöldbab
- kukoriccsíra-olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- petrezselyem
- csirkehús két főre
- 1 dl tejföl (vagy joghurt)
- ízlés szerint liszt, ecet
Most frissítettem a csirkehúskészletet, amit most nyersen, 30-50 gramos adagokban fagyasztottam le, a mostani kajához pedig kihagytam belőle magunknak 1-1 adagot. Ezt felkockáztam, kis edényben kevés olajon elősütöttem, majd felengedtem vízzel és puhára főztem.
Közben a fokhagymát apróra vágtam, kevés olajon gyorsan megfuttattam, vigyázva, hogy ne égjen oda, majd ráöntöttem a fagyasztott zöldbabot, beledobtam a babérlevelet, ráöntöttem annyi vizet, hogy ellepje. Eddigre a csirkém már kész volt, kivettem a saját vizéből, és áttettem azt is a főzelékbe, majd hozzápótoltam annyi vizet, hogy megintcsak ellepje. Kicsit hagytam főni, majd beletettem a petrezselymet is. Kb. 8-10 perc főzés után kész is volt, ekkor kivettem a kicsicsaj adagját, azt összeturmixoltam, az enyémet kicsit megsóztam, majd ekkor jött volna el a berántás ideje, de én inkább csak dobtam rá 1 dl tejfölt, és ilyen leveses állagban nyomtam be. Van, aki ecetet is tesz bele, nekem így is ízlett.
Szólj hozzá!
Címkék: főétel 6 hó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek