Mivel szerintem felnőttnek is szuper édesség lehet, úgy döntöttem, felteszem azt az alapreceptet, amit a lányom legtöbbször eszik tízóraira vagy uzsonnára.

 

Hozzávalók:

  • 70ml víz vagy anyatej (később tej)
  • 3 evőkanál zabkorba és/vagy valamilyen gluténmentes gabonapehely, (figyelem: a zabkorpa tartalmaz glutént)
  • 150 gr, egy- vagy kétféle gyümölcs (az egyik nálunk sokszor banán)

 

A felsorolt folyadékok egyikét felforralom, majd kisebb lángra állítva belekeverem a gabonát, és addig keverem és főzöm, amíg elég sűrű massza lesz belőle (kb. fél perc). Minél lédúsabbak a gyümölcsök, annál sűrűbbre szeretem főzni a pépet. A gyümölcsöket pépesítem, majd a kettőt elkeverem, és már el is készült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babamamakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr34932462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.