2009.02.09. 15:07
Könnyű gyümölcsös uzsonna
Mivel szerintem felnőttnek is szuper édesség lehet, úgy döntöttem, felteszem azt az alapreceptet, amit a lányom legtöbbször eszik tízóraira vagy uzsonnára.
Hozzávalók:
- 70ml víz vagy anyatej (később tej)
- 3 evőkanál zabkorba és/vagy valamilyen gluténmentes gabonapehely, (figyelem: a zabkorpa tartalmaz glutént)
- 150 gr, egy- vagy kétféle gyümölcs (az egyik nálunk sokszor banán)
A felsorolt folyadékok egyikét felforralom, majd kisebb lángra állítva belekeverem a gabonát, és addig keverem és főzöm, amíg elég sűrű massza lesz belőle (kb. fél perc). Minél lédúsabbak a gyümölcsök, annál sűrűbbre szeretem főzni a pépet. A gyümölcsöket pépesítem, majd a kettőt elkeverem, és már el is készült.
Szólj hozzá!
Címkék: alapok 6 hó köztes étkezés
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek