A lányom pár hónapja még utálta a krumplit magában, így aztán én eddig hanyagoltam a krumplipürés kajákat, viszont Edinbogyo megint küldött egy "egyszerű, de nagyszerű" receptet, amiről eszembe jutott, hogy talán érdemes lenne újra próbálkozni. Bejött!

 

Hozzávalók:

  • lehetőleg szálkamentes hal bundábal vagy roston 2 főre
  • 3-4 szem krumpli
  • víz, anyatej vagy joghurt

Anyatejjel vagy vízzel 6 hónapos kortól nyomatható, a joghurtos verziót csak 8 hónapos kor után javasolnám.

 

Edinbogyo:

"Pároltam neki krumplit meg fehér halat (olyan hekkfélét) párolóban. Mivel előtte este tejtúltengésem volt (nappal kimaradt egy evészete), lefejtem kb 100ml-t, és így tegnap ebédre azzal pürésítettem a krumplit. Botmixerrel kevertem össze a krumpli-anyatej-hal keverékét." 

 

Az én verzióm:

Lényegében ugyanez, de mivel volt még egy szelet a múltkori bundázott halból, azt sütöttem ki. A lányom krumplipüréjéhez olvasztottam fel egy kis anyatejet, de fura volt a szaga, nem mertem bepróbálkozni vele, másik adaggal meg már nem akartam pö...khmm...vacakolni (most már tényleg le kell szoknom, nagyon ciki lesz a bölcsiben a káromkodó gyerek!), úgyhogy végül mindkettőnkét a krumpli párolóvizével habosítottam. Az enyémet kicsit megsóztam, kicsicsaj halacskájáról leszedtem a bundát, leitattam róla a maradék olajat, és már kész is volt az egyik legegyszerűbb, sokszor bevethető klasszikus. 

A bejegyzés trackback címe:

https://babamamakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr39935283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása