2009.02.10. 19:05
Egy klasszikus - hal krumplipürével
A lányom pár hónapja még utálta a krumplit magában, így aztán én eddig hanyagoltam a krumplipürés kajákat, viszont Edinbogyo megint küldött egy "egyszerű, de nagyszerű" receptet, amiről eszembe jutott, hogy talán érdemes lenne újra próbálkozni. Bejött!
Hozzávalók:
- lehetőleg szálkamentes hal bundábal vagy roston 2 főre
- 3-4 szem krumpli
- víz, anyatej vagy joghurt
Anyatejjel vagy vízzel 6 hónapos kortól nyomatható, a joghurtos verziót csak 8 hónapos kor után javasolnám.
Edinbogyo:
"Pároltam neki krumplit meg fehér halat (olyan hekkfélét) párolóban. Mivel előtte este tejtúltengésem volt (nappal kimaradt egy evészete), lefejtem kb 100ml-t, és így tegnap ebédre azzal pürésítettem a krumplit. Botmixerrel kevertem össze a krumpli-anyatej-hal keverékét."
Az én verzióm:
Lényegében ugyanez, de mivel volt még egy szelet a múltkori bundázott halból, azt sütöttem ki. A lányom krumplipüréjéhez olvasztottam fel egy kis anyatejet, de fura volt a szaga, nem mertem bepróbálkozni vele, másik adaggal meg már nem akartam pö...khmm...vacakolni (most már tényleg le kell szoknom, nagyon ciki lesz a bölcsiben a káromkodó gyerek!), úgyhogy végül mindkettőnkét a krumpli párolóvizével habosítottam. Az enyémet kicsit megsóztam, kicsicsaj halacskájáról leszedtem a bundát, leitattam róla a maradék olajat, és már kész is volt az egyik legegyszerűbb, sokszor bevethető klasszikus.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek