2009.04.21. 17:12
Narancsos rizseshús
Hát az úgy volt, hogy volt még otthon 4 db narancs, amit valahogy nem akaródzott megennünk... de jó lett:)
Hozzávalók:
- 4 db narancs
- 3 dl rizs (kicsit több, mint 1 csésze) rizs
- 1-2 csirkemell
- csipetnyi só
- gyömbér
- szerecsendió
- fahéj
- a narancstól függően max. 1 evőkanál gyümölcscukor (ha édes narancs, fölöslegesen ne tegyünk bele)
- kukoricacsíra-olaj
- TIPP: így utólag szerintem jót tett volna még neki egy kicsike szegfűszeg
7 hónapos kortól, ha bírja a ded a narancsot. Főételnek és uzsonnára is adható.
A felhevített olajra rádobtam a felkockázott csirkemellett, majd amikor már elkezdett fehéredni, hozzáadtam a szintén kockákra vágott narancsot is. Amikor kicsit levet eresztett már a narancs, hozzáadtam a jól megmosott rizst is, és kipótoltam a rizshez szükséges mennyiségű vízzel (kb. másfélszer lepte el a cuccot). Megfűszereztem egy kevés gyömbérrel és szerecsendióval, a fahéjat viszont nem sajnáltam. Amikor a rizs puhára főtt benne, tálaltam is.
Szólj hozzá!
Címkék: főétel köztes étkezés
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek