2009.02.28. 15:11
Tengeri hal zöldségágyon
Hozzávalók:
- kb. 300 g szálkementes tengeri hal, szeletelve
- 500 g wok mix zöldség (lehet bármilyen 3-4 féle zöldség, de lehet, hogy az másféle fűszerezést kíván, mint amilyennel én készítettem)
- oregano
- rozmaring
- 1 nagy paradicsom
- 1 paprika (nem csípős)
- 3 evőkanál joghurt
- ízlés és hozzátáplálásról alkotott elképzelések szerint só (nekem nem hiányzott bele a végén)
- kukoricacsíra-olaj
A joghurt miatt 8 hónapos kortól ajánlom (illetve a felhasznált zöldségek függvényében).
A fagyasztott zöldséget és a halat mikróban kicsit megolvasztottam, közben a paradicsomon keresztvágást ejtettem, leforráztam, a héját lehúztam, majd a paprikával együtt felkockáztam. Botmixxerrel összeturmixoltam őket, majd belekvertem a joghurtot, sok rozmaringot és egy kis oregánót. A sütőt bekapcsoltam, 180 fokra előmelegítettem. Egy tűzálló tálat kikentem, a zöldség nagyobbik részét beleterítettem, majd öntöttem rá az öntetből. Erre a rétegre fektettem a 2 nagy szelet halat, ezeket is meglocsoltam, majd ráterítettem a maradék zöldésget a maradék öntettel. Kb. 25-30 perc alatt jól összeértek az ízek, a hal és a zöldségek nagyon jók lettek így, az öntetből szerintem legközelebb kihagyom a paprikát vagy inkább 2 paradicsomot teszek bele, mert amúgy nem a kedvenc zöldségem, csak kísérletező kedvemben voltam, de aki szereti, annak szerintem ízleni fog így. A lányomnak most csak a zöldségadagját turixoltam, mert a hal jó puha, szereti megrágcsálni mind a 4 fogával.:)
Szólj hozzá!
Címkék: főétel 8 hó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek