2009.02.09. 14:59
Kelkáposzta-főzelék
Ígérem, most egy darabig szüneteltetni fogok mindent, amiben szerepel a "kel" szó (bár az éjszakai felkeléssel is megtehetém!), de most még álljon itt a mai ebédünk receptje, aminek az eredetijét BeckZsutól loptam.
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 2-3 szem közepes krumpli
- örölt kömény, majoranna
- kukoricacsíraolaj
Anyának a rántáshoz:
- 1 evőkanál kukoricacsíra-olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só, bors, ízlés szerint pirospaprika
- kb. 1 dl joghurt vagy tejföl
A kelképosztát leveleire szedtem, beáztattam, átmostam, majd kisebb kockákra vágtam, majd fedő alatt főztem annyi vízben, ami még nem lepte el. Közben meghámoztam, majd apró kockákra vágtam a krumplit, s amikor a káposzta már kezdett puhulni, hozzáadtam azt is. Ekkor megszórtam őrölt köménnyel és majorannával. Amíg a krumpli is megpuhult, rántást készítettem: az evőkanálnyi olajjal elkevertem az összenyomott fokhagymát, majd hozzáadtam egy evőkanál lisztet, a fűszereket (én paprikát nem tettem bele), a végén pedig felengedtem egy kis vízzel és a joghurttal. Kivettem a lányomnak szánt adagot (bátran lehet fagyasztásra többet is), majd hozzákevertem a fazékban maradt adaghoz a rántást, és egy kicsit még összeforraltam. Én most nem ettem hozzá feltétet, de anyának fasírtot, virslit vagy kolbászfélét ajánlanék hozzá, a babának pedig valami könnyebb husit.
Szólj hozzá!
Címkék: főétel 8 hó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek