2009.03.10. 13:25
Paradicsomos kelkáposzta rizzsel
Megjegyzés: ez nem a paradicsomban tucsogós jó kis menzai paradicsomos káposzta (azt igazi paradicsomból talán úgy lehet megcsinálni, hogy 2-3-szor annyi paradicsomot használunk, mint káposztát?). Itt a paradicsom inkább csak megízesíti a többi hozzávalót.
Hozzávalók:
- kb. 500 g kelkáposzta,
- 100-150 g darálthús
- 2/3 csésze rizs
- 4-5 szem paradicsom (inkább nagyobb)
- kukoricacsíra-olaj
- őrölt kömény
- só
- ízlés szerint bors a szakácsnak
A káposzta miatt 8 hónapos kortól ajánlott.
A paradicsomokon keresztvágást ejtettem, majd leforráztam. A káposztát jól megtisztítottam, majd falatnyi csíkokra és kockákra vágtam, a hagymát is felkockáztam. Lehúztam a paradicsomok héját és kiszedtem a csumájukat, majd botmixerrel lévé alakítottam őket. Nagyon kevés olajat felhevítettem, majd megdiszteltem rajta a hagymát. Mikor üvegesedni kezdett, már dobtam is rá a húst, amikor pedig az is kezdett pirulni, rádobtam rizst is, és megszórtam az egészet bőven köménnyel. Jó, ha ilyekor tényleg minden a kezünk ügyében van, mert a kevés olaj miatt figyeli kell, hogy semminek ne jusson ideje odakapni. Amikor a rizs is kicsit üvegesedni kezdett, rádobtam a káposztát, jól elkevertem, majd ráöntöttem a paradicsomlevet, plusz még annyi vizet, hogy összesen kb. a káposzta feléig, kétharmadáig érjen, majd fedő alatt pároltam, amíg a káposzta és a rizs is megfőtt. A sajátomat utólag csak megborsoztam egy kicsit, a lányomét pedig most a nagyobb káposztadarabok miatt inkább pépesítettem.
Szólj hozzá!
Címkék: főétel 8 hó
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek