2009.03.25. 18:47
Brokkolis fusilli
Gluténtartalmú kaja, kb. 10 hónapos kortól ajánlott.
Kb. a múltkori Csőben sült brokkoli alapanyagaira egy variáció.
Hozzávalók:
- kb. másfél fej (700 g) brokkoli
- 1 nagy szem krumpli
- 2-3 nagyobb szem paradicsom
- 15-20 dkg sajt
- bazsalikom, rozmaring
- kukoricacsíra-olaj
- ha van otthon, kb. 1 dl joghurt (nekem sajnos pont kifogyott)
- fél zacskó (kb. 250 g fusilli)
A tésztát feltettem főni. A pároló aljába bedobtam a meghámozott, vastagabb szeletekre vágott krumplit vízzel, a tetejébe pedig a megmosott, rózsáira szedett brokkolit. Feltettem főni, majd forrás után kb. 5 perccel (közepes lángon), bedobtam a keresztvágásos-forrázásos módszerrel meghámozott paradicsomdarabokat is. Még kb. 5 percet pároltam, míg a brokkoli még ropogósan puha lett. A végén a zöldségeket a fűszerekkel botmixerrel pépesítettem, majd joghurt híján a főzőlével hígítottam. Reszelt sajttal bőven megszórva tálaltam. Elég nagy mennyiség, lehet belőle fagyasztani is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek